Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pełnoziarniste ciasto z porzeczkami i truskwakami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 150 g
cukier brązowy 0,5 szklanki
jajko 4 sztuki
sól szczypta
mleko 4 łyżki
mąka pełnoziarnista 250 g
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
truskawki 300 g
porzeczki 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pełnoziarniste ciasto z porzeczkami i truskwakami

Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę, dodać szczyptę soli, cukier, nadal ucierać, nastepnie dodawać pojedynczo jajka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiac przez sitko, posotałości na sitku dodać do przesianej mąki - nie wyrzucać :) Do masy dodawać na przemian mąkę i mleko - mieszać do połączenia składników.

Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, nałożyć mase, wyrównać, na górę ułożyć obrane i oczyszczone owoce, piec w rogrzanym piekarniku w temperaturze 175 stopni ok 40-50 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marcela 27.07.2012 08:22
brzmi ciekawie
Marcela 27.07.2012 08:22
brzmi ciekawie
jolanta19 29.06.2012 20:44
super
magdalea 29.06.2012 15:07
pyszne, coś dla mnie!
Hanna5 29.06.2012 14:00
apetyczne!
anja3107 29.06.2012 12:04
smacznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak