Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba po hindusku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby ok 1,2 kg
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny do smaku
sól do smaku
cebula 1 mała
masło 1 łyżka
ostre curry 1 łyżka
mąka 1 łyżka
wywar warzywny 2 szkl
jabłko kwaśne 1 szt
Imbir mielony Prymat szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba po hindusku

Filety opłukać, osuszyć i pokroić w sporą kostkę. Skropić sokiem z cytryny, posolić i odstawić do lodówki na 30 min. W tym czasie przygotować sos. Posiekaną cebulę przesmażyć na maśle, wsypać mąkę i chwilę jeszcze smażyć. Rozprowadzić wywarem, dodać starte jabłko i doprawić curry, solą i imbirem. Włożyć rybę i dusić na maleńkim ogniu ok. 10 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 29.06.2012 12:05
ciekawie się zapowiada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak