Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziołowo-musztardowe pesto

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

koper świeży 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżeczka
czosnek 1 ząbek
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 połówka
sól 1/2 łyżeczki
pieprz czerwony 4 ziarenka
Musztarda sarepska Prymat 1 łyżeczka
woda 2 łyżeczki
bazylia 1 łyżeczka
Liść lubczyku suszony Prymat 1 łyżeczka
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ziołowo-musztardowe pesto

Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (przystawce do siekania). Dokładnie miksujemy (konsystencja widoczna na zdjęciu). Podajemy jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek lub w formie marynaty do mięs. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

smile 13.07.2012 20:10
fajne opakowanie, też takich używam ;) pyszne pesto!
Elexis 30.06.2012 16:37
Kusisz, oj kusisz:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak