Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka porzeczkowo-agrestowa.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

porzeczki 50 dag
agrest 50 dag
cukier 70 dag
woda 1/2 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka porzeczkowo-agrestowa.

Owoce umyć,osączyć na sitku,usunąć szypułki.Agrest wsypać do garnka,wlać gorącą wodę i gotować przez 5 minut.Następnie dodać porzeczki i gotować następne 5 minut.Owoce przetrzeć przez sitko ponownie włożyć do garnka,dodać cukier i gotować 10 minut ciągle mieszając.Gdy kropla galaretki zastyga na talerzyku a nie rozlewa się to znak,że nasza galaretka jest gotowa do przełożenia do wyparzonych słoiczków.
Na śniadanie jak znalazł:)
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 17.12.2013 15:52
Dla mnie super
Grażyna13 02.02.2013 19:17
Domowa najlepsza :)
IZABELA29 23.01.2013 09:56
pyszna
Grażyna13 22.12.2012 13:04
Ne ma, jak domowa :)
Motorek 09.12.2012 09:47
extra
IZABELA29 23.08.2012 18:57
a ja takiej nie jadłam
Aneta41 23.08.2012 18:40
kiedyś dostałam taki słoiczek i był bardzo smaczny
Rybciia 19.08.2012 14:39
pyszna :-)
barbara11561 25.07.2012 11:28
same pyszności
IZABELA29 30.06.2012 13:29
świetne
misia53 30.06.2012 11:20
Smakuje taka swojska galaretka tylko najgorsze to szypułkowanie .... i nikogo nie da się zatrudnić do tego hehe....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak