Sposób przygotowania

Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Owoce pokroić w plasterki lub kawałki

Płatki migdałowe uprażyć na patelni na złoty kolor

Do utartej na puch margaryny i cukru pudru dodać, cały czas ucierając (robotem),po jednym żółtku. Gdy składniki się połączą,
wlać ,w mniejszych porcjach, śmietanę i nadal ucierać. Dodać siejąc przez sito obie mąki wymieszane z budyniem i proszkiem do pieczenia.
Ciasto wyrabiać przez 4- 5 minut. Dodać truskawki i część uprażonych migdałów, wymieszać. Na koniec pianę ubitą z białek i połączyć z ciastem.

Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem. Wierz muffinek posypać płatkami migdałowymi Piec około 25 minut w 180 stopni

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    lubie bardzo
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    wspaniałe!;))
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !