Sposób przygotowania

Umyte, wypatroszone i osuszone dorsze bez głowy natrzeć przyprawą do ryb i skropić sokiem z cytryny. Środek ryby rozsmarować wyciśniętym czosnkiem, włożyć gałązkę natki pietruszki i łyżeczkę masła.
Odstawić na godzinę do lodówki.
Czystą ,obraną marchew, pietruszkę zetrzeć nas tarce o dużych oczkach.Cebulę pokroić w np. w plasterki.

Folie aluminiową posmarować lekko oleję ,ułożyć rybę obłożyć natką pietruszki, warzywami i i szczelnie zawinąć folię. Piec na rozgrzanym grillu około 25 minut

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna23

    wyglada swietnie :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    uwielbiam taka rybkę .
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    super rybka
  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo ładnie podane :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    delikatna i smaczna ryba

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !