Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety mielone z natką pietruszki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 1 kg
jaja 3 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej do smażenia
cebula 1 sztuka
bułka czerstwa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety mielone z natką pietruszki

Kroki postępowania

1
Do mięsa dodajemy startą na tarce cebulę, posiekaną natkę pietruszki, 2 jajka, namoczoną wcześniej i odciśniętą bułkę. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy niewielkie kotleciki, maczamy w rozkłóconym jajku i bułce tartej.
Krok 1 - Kotlety mielone z natką pietruszki foto
2
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu storn.
Krok 2 - Kotlety mielone z natką pietruszki foto
3
Podajemy z ziemniaczkami i surówką.
Krok 3 - Kotlety mielone z natką pietruszki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.08.2012 06:44
pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak