Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szczaw na zimę

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szczaw
woda 1 l
sól 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Szczaw na zimę

Szczaw oczyszczamy, drobno siekamy. Przekładamy go do słoików, zalewamy tradycyjną solanką. Pasteryzujemy około 10 minut. Ze szczawiu przygotowujemy zupę szczawiową, stosujemy jako nadzienie do mięs.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 19.06.2015 20:02
warto zrobić
gosia561 26.07.2012 12:14
niezły

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak