Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka zapiekane z ryżem.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 4 duże sztuki
ryż 1/2 torebki
masło 1 łyżeczka
jajko 1 sztuka
cukier 3 łyżki
sos waniliowy wg uznania
sok z cytryny wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka zapiekane z ryżem.

Kroki postępowania

1
Ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić, wysypać z torebki. Do ryżu dodać masło, jajko i cukier, dokładnie wymieszać.
Krok 1 - Jabłka zapiekane z ryżem. foto
2
Jabłka obrać, usunąć im gniazda nasienne, lekko wydrążyć w środku i polać sokiem z cytryny, żeby nie ściemniały.
Krok 2 - Jabłka zapiekane z ryżem. foto
3
Do wydrążonych jabłek nałożyć ryż. Jabłka ułożyć w naczyniu do zapiekania.
Krok 3 - Jabłka zapiekane z ryżem. foto
4
Piec w 180 stopniach przez ok. 40-50 minut (aż jabłka zmiękną). Upieczone jabłka polać sosem waniliowym.
Krok 4 - Jabłka zapiekane z ryżem. foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 24.10.2012 07:11
mniam mniam
Sroczka 09.10.2012 22:16
Bardzo pomysłowy deser.
Marlena/Kinia 29.06.2012 21:51
pięknie wyglądają
Paweł10 29.06.2012 09:52
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak