Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek porzeczkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 15 dag
jaja 4 sztuki
margaryna 3/4 kostka
sok z cytryny
cukier puder 10 dag
cukier 18 dag
porzeczki czerwone 1 l

Przepis i sposób przygotowania na: Placek porzeczkowy

Kroki postępowania

1
Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Wykładamy je na blaszkę, nakłuwamy widelcem.
Krok 1 - Placek porzeczkowy foto
2
Z białek ubijamy pianę, stopniowo dodając cukier. Gdy piana będzie sztywna dodajemy oczyszczone porzeczki. Delikatnie mieszamy.
Krok 2 - Placek porzeczkowy foto
3
Pianę przekładamy na podpieczony placek.
Krok 3 - Placek porzeczkowy foto
4
Placek pieczemy jeszcze około 15 minut w 180 stopniach.
Krok 4 - Placek porzeczkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 25.07.2012 14:32
lubię owoce
stokrotka 29.06.2012 11:41
świetny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak