Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koktajl jajeczno-truskawkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 1/2 szklanki
jajko 3 sztuki
zimne mleko 2 szklanki
truskawki świeże 50 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Koktajl jajeczno-truskawkowy

Kroki postępowania

1
Truskawki umyć, odszypułkować, przełożyć do dzbanka miksera. Dodać do nich trochę cukru.
Krok 1 - Koktajl jajeczno-truskawkowy foto
2
Bardzo dokładnie zmiksować.
Krok 2 - Koktajl jajeczno-truskawkowy foto
3
Jajka sparzyć, wbić do miski, dodać do nich resztę cukru. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem.
Krok 3 - Koktajl jajeczno-truskawkowy foto
4
Do ubitych jajek stopniowo dolewać zmiksowane truskawki, wymieszać.
Krok 4 - Koktajl jajeczno-truskawkowy foto
5
Wlać zimne mleko, dokładnie wymieszać. Gotowy koktajl przelać do szklanek i podawać.
Krok 5 - Koktajl jajeczno-truskawkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 22.10.2013 14:28
uwielbiam koktajle
cooleczka 06.08.2012 18:16
ciekawy
Bożena13 21.07.2012 22:18
smaczny i zdrowy;)) świetnie się prezentuje;)
staropolanka5 28.06.2012 23:28
samo zdrowie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak