Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekolada na gorąco do picia

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mleko tłuste 1,5 szklanki
miód 1 łyżeczka
cynamon szczypta
czekolada mleczna 1/2 tabliczki
rum 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Czekolada na gorąco do picia

1. Czekoladę łamiemy na kawałki.
2. Wszystkie składniki oprócz rumu wrzucamy do garnka i podgrzewamy mieszając.
3. Gdy czekolada się rozpuści a napój ma odpowiednio gorącą temperaturę do picia zdejmujemy z ognia.
4. Jeśli jest to wersja dla dorosłych dodajemy rum i rozlewamy do filiżanek.
5. Z tej ilości wychodzą 3 porcje, uwaga: mleczna czekolada rozpuszcza się idealnie, z gorzkiej będą pływały drobinki, które oczywiście nie umniejszają smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MONIKA62 09.03.2013 21:46
rozgrzewająca czekoladka=)
Kasia35 08.08.2012 09:00
pychotka
Kasia35 08.08.2012 09:00
pychotka
Kasia35 08.08.2012 09:00
pychotka
Megi 01.07.2012 08:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak