Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem jabłkowo-ziemniaczany

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 2 szt.
marchew
ziemniaki 3 szt.
jabłka 2 szt.
boczek wędzony 8 plastrów
woda 1 l.
sok jabłkowy 1 szkl.
śmietana 1/2 szkl.
masło 1 łyżka
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
sól i pieprz
cukier szczypta
Szczypiorek cienki

Przepis i sposób przygotowania na: krem jabłkowo-ziemniaczany

warzywa umyć obrać i pokroić w kostkę.Na patelni rozgrzać masło dodać kawałki porów zeszklić,wrzucić pozostałe warzywa i jabłka dodać wodę osolić do smaku wymieszać i gotować ok.30min.Boczek usmażyć,ugotowane warzywa zmiksować na krem wlać sok jabłkowy jeszcze raz zagotować zabielić śmietaną,doprawić do smaku solą,pieprzem i gałką muszkatołową oraz cukrem,całość wymieszać i nalewać do miseczek.Podawać z plastrem usmażonego boczku posypany siekanym szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 28.09.2013 19:53
super pomysł
caralajna 24.10.2012 05:21
bardzo ciekawy, na pewno smaczny, :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak