Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki faszerowane cukinią i pomidorem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 4 duże
cukinia 1/2 szt.
pomidor 1 szt.
oliwki zielone Smak 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
ser żółty 4 plastry
masło 1 łyżka
sól i pieprz
świeże zioła

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki faszerowane cukinią i pomidorem

cukinię umyć,pokroić w drobną kostkę,pomidora sparzyć i obrać ze skórki pokroić podobnie jak cukinię,oliwki osączyć i posiekać,wszystkie pokrojone składniki włożyć do salaterki i delikatnie wymieszać,dodać oliwę,doprawić do smaku solą i pieprzem.Ziemniaki umyć odkroić wierzch i wydrążyć środek,wydrążone środki wysmarować masłem oprószyć solą i pieprzem i napełniać przygotowanym farszem,Zawijać każdy nafaszerowany ziemniak w folię aluminiową świecącą stroną do środka.Układać je na blasze i upiec w piekarniku w temp.200st.ok.godziny,po tym czasie zdjąć folię aluminiową i na każdy ziemniak położyć po plasterku sera wstawić ponownie do piekarnika i zapiec na złoty kolor.Udekorować świeżymi ziołami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 28.06.2012 23:06
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak