Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w parmezanowej panierce

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 4 plastry
jajko 1 sztuka, roztrzepane
parmezan starty 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w parmezanowej panierce

Kotlety rozbijamy tłuczkiem (najlepiej przez folię)
Tartą bułkę mieszamy z parmezanem.
Każdy kawałek mięsa moczymy w jajku i obtaczamy wtartej bułce z parmezanem.
Smażymy z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu na rumiano.
Solimy i pieprzymy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 27.08.2012 12:31
wow super schaboszczak
Karolinka111 28.06.2012 23:08
przepyszne
1j1o1l1a1 28.06.2012 22:13
Wykwintne
Ankha 28.06.2012 22:03
Na pewno pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak