Sposób przygotowania

Białka ubić na sztywno,dodać żółtka, cukier,mąkę i proszek do pieczenia. Na wysmarowaną formę wylać ciasto i upiec.
Jabłka umyć, obrać i zetrzeć na grubej tarce. Wycisnąć z soku i podsmażyć na patelni,dodać galaretkę w proszku. Wymieszać. Ciepłe jabłka wyłożyć na "zeskrobany" biszkopt wysmarowany wcześniej dżemem jabłkowym. Zwinąć w roladę. Posypać pudrem lub udekorować polewą czekoladową.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    na pewno smaczna:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ooo już daaaawno nie robiłam rolady! Pyszna propozycja :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszniutka
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Pięknie się prezentuje. Bardzo lubiłę takie rolady.
  • 1
    original
    Opublikowano

    wiola333

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    wyglądają apetycznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    zapowiada się pyszny deser :)
  • 0
    dsc_1830
    Opublikowano

    norweska20

    apetyczne ciacho

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !