Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzewamy do 180stopni.
Piersi z kurczaka myjemy, osuszone nacieramy przyprawą do kurczaka.
Szpinak przygotowujemy według opisu na opakowaniu. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Lekko studzimy.
Wyjmujemy z opakowania ciasto francuskie. Rozwijamy. Na środku, wzdłuż dłuższej strony układamy przyprawione piersi, jedna pod drugą.
Na piersi nakładamy szpinak, posypujemy startym serem.
I teraz najważniejsze. Boki ciasta nacinamy co około dwa centymetry, jak na rysunku.
Zawijamy nacięte paski z boku do środka, na przemian, w jodełkę. Po wierzchu sypiemy jeszcze odrobiną żółtego sera.
Pieczemy w piekarniku ok. 40-50 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    super
  • 0
    dscf3681
    Opublikowano

    ekspansja-smaku

    Uwielbiam połączenie ciasta francuskiego z mięsem. Wygląd mega smacznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !