Sposób przygotowania

białka ubijamy na sztywno dodajemy 1 szkl cukru i znów ubijamy dodając po jednym żółtku nastepnei delikatnie mieszamy z mąką i proszkiem piczemy dwa biszkopty ok 25 min.

W tym czasie ścieramy jabłka, lekko prażymy a gdy staną sie szkliste dodajemy cukier i galaretkę mieszamy i odstawiamy by lekko stęzała. Masło ucieramy na puch i miksujemy z masą.
Przełozenie
biszkopt
masa kajmakowa
jabłka tężejace
biszkopt
masa

aby masa na wierzchu biszkopty była troszke ciemniejsza dodałam 2 łyz kakao

Komentarze

  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Fajne ciasto.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    smacznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    AŻ ŚLINKA CIEKNIE :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    fajny ciasto

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !