Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Miętowa czekolada

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

czekoalda 4 łyzeczki
mleko 200 ml
likier 2 łyzeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Miętowa czekolada

Mleko ugotować. Do filiżanki wsypać czekolade. Mleko wymieszać z likierem, a nastepnie zalać nim czekoladę. Dokładnie rozmieszać. Udekorować listkami mięty. Innym sposobem na uzyskanie tego wyjątkowego smaku i zapachu jest jest ugotowanie mleka razem z kilkoma listkami świeżej mięty. Później jednak przed zalaniem nim czekolady konieczne jest przecedzenie, aby pozbyć się listków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.06.2012 21:43
OOO PYCHA!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak