Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Owsiane tosty z tuńczykiem, oliwkami i pestkami dyni

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 2 szklanki
mąka 3 łyżki
otręby pszenne 1/3 szklanki
mleko 1/2 szklanki
jajko 2
sól 2 szczypty
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat 1 łyżka
oliwa 1/3 szklanki
oliwki zielone 10 sztuk
pestki dyni 3 łyżki
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
ser żółty 50 g
tuńczyk w sosie własnym 1/2 puszki

Przepis i sposób przygotowania na: Owsiane tosty z tuńczykiem, oliwkami i pestkami dyni

z podanych składników wychodzi 4 podwójne tosty

Oliwki kroimy w plasterki, tuńczyk delikatnie rozdrabniamy widelcem, ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do miski wbijamy jajka, rozbijamy widelcem, dodajemy mleko, oliwę i pozostałe składniki, dokładnie mieszamy. Połowę masy przekładamy do nagrzanego opiekacza do kanapek i pieczemy15 minut. Po upieczeniu wyjmujemy tosty i pieczemy pozostałą masę również 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beata28 13.07.2012 12:03
mniam:)
beata28 13.07.2012 12:03
mniam:)
Rafał10 28.06.2012 21:43
WYGLĄDAJĄ BARDZO SMACZNIE , OCZY JEDZĄ :)
agunesu 28.06.2012 21:10
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak