Sposób przygotowania

Na patelni uprażyć sezam i wiórki kokosowe na rumiano - przesypać do zimnego naczynia, aby przerwać proces prażenia.
W szerokim rondelku rozpuścić cukier z wodą i cukrem waniliowym - kiedy się skarmelizuje dodać miód i uprażony sezam z kokosem.
Szybko wymieszać i wyłożyć na woskowany papier do pieczenia - nakryć drugim arkuszem i rozwałkować jak najcieniej.
Natychmiast zdjąć wierzchni papier i pozostawić masę do zupełnego ostygnięcia w temperaturze pokojowej.
Kiedy stwardnieje połąmać na kawałki.
Przechowywać w puszce lub słoju wyłożonym celofanem.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !