Sposób przygotowania

Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy wodę. Na dno garnka wrzucamy odrobinę tłuszczu (np. masła lub margaryny) oraz posiekaną cebulę, lekko podsmażamy. Następnie wlewamy wodę (tak by kapusta była zanurzona). Dodajemy drobno pokrojoną i obraną marchew oraz cebulę dymkę i koperek. Dodajemy także kucharek, ziele oraz liść lurowy. Całość dusimy na niewielkim ogniu około 30 minut. Przygotowujemy zasmażkę z 1 łyżki margaryny oraz 1 łyżki mąki. Dodajemy do kapusty. Kapustę doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !