Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duszona młoda kapusta

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
cebula 1 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3 szt
koper 1/2 pęczka
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kucharek uniwersalny 1 łyżka
pieprz do smaku
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Duszona młoda kapusta

Kapustę drobno szatkujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, lekko solimy i gotujemy około 10 minut. Odcedzamy wodę. Na dno garnka wrzucamy odrobinę tłuszczu (np. masła lub margaryny) oraz posiekaną cebulę, lekko podsmażamy. Następnie wlewamy wodę (tak by kapusta była zanurzona). Dodajemy drobno pokrojoną i obraną marchew oraz cebulę dymkę i koperek. Dodajemy także kucharek, ziele oraz liść lurowy. Całość dusimy na niewielkim ogniu około 30 minut. Przygotowujemy zasmażkę z 1 łyżki margaryny oraz 1 łyżki mąki. Dodajemy do kapusty. Kapustę doprawiamy do smaku pieprzem oraz maggi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anulka75
Anulka75 29.06.2012 18:47
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak