Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trufelki bananowe z kaszki ryżowej i mleka w proszku

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko w proszku 1 szkl.
chipsy bananowe 100 g
cukier puder do smaku
masło 200 g
woda 1/2 (ciepła)
banan 1 ryżowa bananowa

Przepis i sposób przygotowania na: Trufelki bananowe z kaszki ryżowej i mleka w proszku

Chipsy bananowe zmiksować malakserem na drobną kaszkę.
Mleko w proszku zalać wodą i wymieszać na papkę - dodać stopione masło, trochę cukru pudru do smaku, zmielone chipsy bananowe i sypką kaszkę bananową.
Wymieszać masę , aż osiągnie taką konsystencję, z której można formować kuleczki.
Jeśli masa jest zbyt gęsta dolać odrobinkę ciepłej wody.
Masę odstawić do lodówki, aby stężała.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 05.09.2012 08:55
super
Monika63 05.09.2012 08:55
super
dorotka0000025 15.08.2012 16:08
fajny pomysl
Habibi 21.07.2012 20:53
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak