Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka kanapkowa z kurczakiem i rukolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 średnie
rukola 50 g
ser żółty 50 g
majonez 2-3 łyżki
musztarda 1-2 łyżeczki
papryka konserwowa 2-3 kawałki
pieprz do smaku
chili w płatkach do smaku
przyprawa do potraw Kucharek do smaku
jajko ugotowane na twardo 3-4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka kanapkowa z kurczakiem i rukolą

Udka kurczaka ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem jarzynki - ostudzić.
Rukolę opłukać, odsączyć w wirówce do sałaty.
Majonez i musztardę przełożyć do blendera, dodać rukolę, obrane i przesiekane jajka na twardo, trochę przypraw - zmiksować pulsacyjnie.
Dodać mięso z kurczaka i ponownie zmiksować do połączenia składników.
Do masy dodać grubo utarty ółty ser i ostatecznie doprawić do smaku.
Jeśli całość jest zbyt sucha można dodać łyżkę majonezu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika63 04.08.2012 13:47
pycha
Renataj 24.07.2012 22:52
Fajny pomysł na wykorzystanie mięsa gotowanego pozostałego po obiedzie - u mnie nie ma chętnych na mięso gotowane z zupy.
Habibi 21.07.2012 20:53
Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak