Sposób przygotowania

Udka kurczaka ugotować do miękkości w wodzie z dodatkiem jarzynki - ostudzić.
Rukolę opłukać, odsączyć w wirówce do sałaty.
Majonez i musztardę przełożyć do blendera, dodać rukolę, obrane i przesiekane jajka na twardo, trochę przypraw - zmiksować pulsacyjnie.
Dodać mięso z kurczaka i ponownie zmiksować do połączenia składników.
Do masy dodać grubo utarty ółty ser i ostatecznie doprawić do smaku.
Jeśli całość jest zbyt sucha można dodać łyżkę majonezu.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Fajny pomysł na wykorzystanie mięsa gotowanego pozostałego po obiedzie - u mnie nie ma chętnych na mięso gotowane z zupy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !