Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusniak z boczkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 szklanki
ziemniaki 3
boczek 20 dkg
cebula 2
woda 2 l
porcja rosołowa 1
marchew
pietruszka
mięso rosołowe wołowe
koperek
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusniak z boczkiem

Cebule pokroić na drobno. Zarumienic na oleju. Dodac boczek pokrojony w kosteczkę i razem usmażyć.
Ugotować wywar. Do wody dodać opłukane mięso, pietruszke, koperek i marchewkę. Dodac ziemniaki pokrojone w kosteczkę. Kapustę pokroic na mniejsze kawałki żeby się nie ciągła i również wrzucić do gotującego się wywaru. Gdy mieso będzie ugotowane wyjąć je z zupy. Dodać usmażony boczek z cebulą i jeszcze trochę pogotować żeby wszystko ładnie się połaczyło. Doprawic do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak