Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z czereśniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
woda 1/2 szklanki
czereśnie 1 szklanka
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z czereśniami

Z mąki, wody i jajka utrzeć ciasto. Czereśnie wydrylować. Ciasto cienko rozwałkować wyciąć kółka. Nałożyć czereśnie i skleić. Wrzucić do wrzącej wody na 7 min. Podawać ze śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

daria2911 29.06.2012 10:48
takich jeszcze nie próbowałam :)
Monika78 28.06.2012 20:27
z czereśniami nigdy nie jadłam, jestem ciekawa jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak