Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki zapiekane z mięsem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 4
cebula biała 2
mielona wołowina 30 dag
plasterki sera edamskiego 10
masło 2 łyzki
keczup pikantny 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki zapiekane z mięsem mielonym

Bułki przekrawamy i wydrążamy środki.Miąższ rozdrabniamy .Cebule kroimy w małą kostkę .Mięso mielone smażymy ,dodajemy pokruszony miąższ z bułek i cebule .Wszystko razem krótko podsmażamy.Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku keczupem,sosem sojowym ,solą i pieprzem.Bułki lekko opiekamy ,wkładamy do środka 1/4 plasterka sera i usmażone mięso z dodatkami.Wierzch przykrywamy plasterkiem sera .Zapiekamy 8 minut na górnym poziomie piekarnika do momentu roztopienia się sera.Idealne na śniadanie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 04.04.2013 20:49
pyszne buleczki
manaika 03.03.2012 20:27
super
barbara11561 24.12.2011 02:39
super
bami 19.05.2011 00:09
Świetny pomysł! :)
grasylwia 06.09.2010 00:04
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak