Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczano-koperkowa ze smażoną cebulką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4-5 szt.
marchewka 2 szt.
cebula 1-2 szt.
seler korzeniowy 1/4 szt.
makaron fale, kokardki lub świderki 200 gramów
koperek 1 pęczek
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion warzywny 1,5 litra
lubczyk 2 gałązki
pietruszka korzeń 0,5-1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczano-koperkowa ze smażoną cebulką

Wodę lub bulion zagotować z selerem, pietruszką, lubczykiem i połową cebuli. Marchewkę pokroić na plasterki i wrzucić do wywaru. Po około 10-15min gotowania dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą na wpół ugotowane wrzucić makaron. Na patelni podsmażyć resztę cebuli pokrojonej w kostkę - musi się porządnie zarumienić. Gdy makaron będzie miękki wyjąć z zupy liście lubczyku, seler, połówkę cebuli i pietruszkę, po czym dodać usmażoną cebulkę i posiekany drobno koperek. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta1371 05.07.2011 23:23
Po prostu smaczna!
IlonaAlbertos 23.04.2011 00:31
Takie zupy są najlepsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak