Sposób przygotowania

Mięso umyć,osuszyć.Kostkę rosołową rozetrzeć z oliwą z oliwek na pastę,natrzeć piersi kurczaka,przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki. Szpinak dokładnie wypłukać,osuszyć i porwać palcami na kawałki.Czosnek obrać i grubo posiekać. Ser feta pokruszyć,dodać jogurt,doprawić pieprzem kolorowym i zmiksować. Na patelnię wlać olej-u mnie z zalewy z pomidorów suszonych. Na rozgrzanym obsmażyć piersi kurczaka ze wszystkich stron. Na patelnię dołożyć łyżkę masła,włożyć posiekany czosnek,chwilkę smażyć na małym ogniu.Dołożyć kawałki liści szpinaku i dalej mieszając co jakiś czas smażyć. W tym czasie mięso przewracać na wszystkie strony. Po ok.15 minutach wlać mieszankę fety i jogurtu i dobrze podgrzać. Podałam mięso z ziemniakami z wody, z koperkiem,na płaszczyku z sosu szpinakowego.Do tego córka zażyczyła sobie mizerię.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    motylwe

    świetne-pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    na pewno smaczny
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo apetyczny obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    bardzo lubię kurczaka ze szpinakiem w takim sosie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agam26

    lubię takie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    rutynka

    pyszne danie! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !