Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta z pieczarkami.

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 2 duże główki
pieczarki 0,5 kg
cebula 1 duża sztuka
masło 5 dag
sól i pieprz do smaku
koperek 1 garść
Kminek mielony Prymat 1 szczypta
przyprawa do potraw Kucharek 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka czubata

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta z pieczarkami.

Kapusty oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści.Opłukać je i poszatkować.Gotować w osolonej wodzie do miękkości z dodatkiem kminku. Pieczarki opłukać i osuszyć,pokroić w grubą kostkę. Cebulę obrać,pokroić w kostkę. Na maśle podsmażyć cebulę,dołożyć później pieczarki i smażyć razem do miękkości. Z kapusty odcedzić wodę,zostawiając na spodzie niewielką ilość. Dołożyć pieczarki z cebulą,doprawić przyprawą do zup i Kucharkiem oraz pieprzem i sokiem z cytryny. Mąkę rozmieszać dobrze z małą ilością zimnej wody i wlać do kapusty.Pogotować chwilę razem,dodając koperek i cały czas mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.09.2012 14:07
uwielbiam taką kapustę
SmacznaPyza 28.06.2012 20:15
bardzo lubię połączenie świeżej kapusty z pieczarkami
elka4621 28.06.2012 19:46
super
ewka1978 28.06.2012 19:20
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak