Sposób przygotowania

Pomysł na kotlety mielone rozmieszałam dobrze ze 125 ml wody i odstawiłam na 3 minuty.W tym czasie ser mozzarella podzieliłam na 6 części.Ja kupiłam na wagę gruby plaster i podzieliłam go na 6 słupków. Po napęcznieniu Pomysłu na...wymieszałam go z mięsem i podzieliłam masę na 6 części. Każdą porcję rozpłaszczałam na dłoni.Na środku kładłam słupek mozzarelli i zlepiałam dokładnie masą,by ser nie wyciekał podczas smażenia. Formowałam owalne,lekko kanciaste kotlety.Oprószałam je mąką,lekko ją dociskając a następnie otrzepując jej nadmiar. Na rozgrzanym na patelni oleju smażyłam ze wszystkich stron kotlety.Gdy obsmażyłam dokładnie podlałam je kilkoma łyżkami wody ipod przykryciem smażyłam jeszcze kilka minut,obracając je raz lub dwa. Mięso jest smaczne i szybko się je robi.Podałam z ziemniakami i mizerią.Oczywiście można zrobić tradycyjnie mielone z namoczoną bułką,cebulką itd ale że pogoda była mało sprzyjająca siedzeniu w kuchni poszłam na łatwiznę.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    motylwe

    dobre połączenie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    z mozarelka super.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Jak apetycznie serek wypływa z tych kotlecików.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !