Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek po węgiersku

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gulasz
ziemniaki 6 szttuk, dużych ziemniaków starty
cebula 1 sztuka, drobno posiekana
jajko 1 sztuka
mąka 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku

Gulasz przygotowujemy według tego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/233837/gulasz-po-wegiersku.html
Placki ziemniaczane:
Wszystkie składniki mieszamy razem. Smażymy na mocno rozgrzanej oliwie duże na całą patelnię placki. Trzeba je ostrożnie obracać.

Na połowie gorącego placka kładziemy gorący gulasz. Składamy na pół. Można podać z sosem czosnkowy, albo odrobiną śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magdalea 28.06.2012 18:34
moj ulubiony, pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak