Sposób przygotowania

Mleko kokosowe przelać do garnka i zagotować z solą, cukrem waniliowym i trzcinowym.
Budyń rozpuścić w słodkiej śmietance i wlać na gotujące mleko kokosowe i mieszać, aż zgęstnieje.
Migdały uprażyć na suchej patelni na rumiano i wymieszać z budyniem.
Dosypać wiórki kokosowe oraz grysik i wymieszać mikserem - nakryć i pozostawić do ostygnięcia.
Banany (bardzo dojrzałe) obrać, pokroić, wrzucić do blendera, dodać sok z cytryn, pomarańczy i limonki oraz trochę aromatu rumowego - zmiksować.
Kiedy budyń przestygnie - wymieszać z masą bananową.
Jeśli masa jest bardzo gęsta - można dolać nieco mleka lub śmietanki.
Zapakować masę do średnich słoiczków, zakręcić wygotowanymi pokrywkami i zapasteryzować 30-40 minut.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Zapraszam wszystkich do przejrzenia mojej księgi przepisów - z pewnością każdy smakosz znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !