Sposób przygotowania

Na dużej patelni, albo w garnku z grubym dnem mocno rozgrzewamy oliwę. Mięso posypujemy mąką i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Dobrze obsmażamy ze wszystkich stron. Wyjmujemy mięso. Na tłuszcz, który został na patelni wrzucamy cebulę. Solimy. Jak zmięknie wrzucamy marchew i paprykę. Obsmażamy. Wrzucamy z powrotem mięso, dodajemy przyprawy (słodkiej papryki dajemy bardzo dużo, ok. 4 czubatych łyżek. Resztę przypraw dawkujemy ostrożniej). Chwilkę smażymy mieszając. Zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem ok. 1,5 godziny mieszając od czasu do czasu. Sprawdzamy czy gulasz jest dostatecznie doprawiony. W razie potrzeby dodajemy czego brakuje.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !