Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz po węgiersku

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 800 gram, szynki wieprzowej, pokrojo
mąka 2 łyżki
cebula 4 sztuki, (2 białe, 2 czerwone), p
marchew 1 sztuka, pokrojona w kostkę
czosnek 4 ząbki
woda 1/2 litra
sól do smaku
pieprz do smaku
chilli do smaku
cząber do smaku
tymianek do smaku
oliwa do smażenia
papryka czerwona 1 sztuka, oczyszczona z nasion i p
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz po węgiersku

Na dużej patelni, albo w garnku z grubym dnem mocno rozgrzewamy oliwę. Mięso posypujemy mąką i wrzucamy na rozgrzaną oliwę. Dobrze obsmażamy ze wszystkich stron. Wyjmujemy mięso. Na tłuszcz, który został na patelni wrzucamy cebulę. Solimy. Jak zmięknie wrzucamy marchew i paprykę. Obsmażamy. Wrzucamy z powrotem mięso, dodajemy przyprawy (słodkiej papryki dajemy bardzo dużo, ok. 4 czubatych łyżek. Resztę przypraw dawkujemy ostrożniej). Chwilkę smażymy mieszając. Zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem ok. 1,5 godziny mieszając od czasu do czasu. Sprawdzamy czy gulasz jest dostatecznie doprawiony. W razie potrzeby dodajemy czego brakuje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak