Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka biszkoptowa z masą makową

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
cukier drobny 3 łyżki
mąka pszenna 3 łyżki
śmietana kremówka 400 ml
masa makowa 0,5 puszki
aromat migdałowy 1 łyżeczka
owoce według uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Babka biszkoptowa z masą makową

Kroki postępowania

1
Ciasto:żółtka utrzeć z cukrem,dodać ubite białka i połączyć z mąką.Piec ok.10 min. w 180 C. Śmietanę ubić( zostawić trochę do dekoracji) i połączyć z masą makową i aromatem.
Krok 1 - Babka biszkoptowa z masą makową foto
2
Ciasto podzielić na dwa pasy i posmarować kremem. Jedną część zwinąć w rulon i owinąć drugim.Posmarować pozostałą masą.
Krok 2 - Babka biszkoptowa z masą makową foto
3
Udekorować śmietaną i dowolnymi owocami.
Krok 3 - Babka biszkoptowa z masą makową foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 28.09.2012 10:16
mnaim, ślinka cieknie :)
adelajda 19.08.2012 14:23
super !!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak