Sposób przygotowania

Mieso mielone podsmażam na patelni, przyprawiam solą, pieprzem, i przypr. do miesa mielonego. Osobno podsmazam pokrojona drobno cebule i starta marchewke. Mięso i warzywa przekladam do miski i "traktuję" blenderem, do całosci wbijam jeszcze jajko aby farsz mial gładka konsystencję. Wyrabiam ciasto, nakładam farsz i lepię pierogi, wrzucam na gotujacą się osolona wode i gotuje chwile od momentu wypłynięcia pierogów na wierzch. Podaję gorace polane roztopioną margaryną z cebulka.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    elka4621

    uwielbiam pierogi
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    a ja zawsze robilam tylko uszka :) do tego czerwony barszczyk, pychota.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    V_kuchareczka

    pyszniutkie
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Strasznie dawno nie jadłam pierogów z mięsem, chyba czas to zmienić.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam i takiego mi narobiłaś smaku, że w sobotę robię pierożki... postanowione :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Renata22

    ale bym sie poczęstowała takim Twoim pierożkiem...i to nie jednym ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justyna/Dzastus

    pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    te z mięsem należą do moich ulubionych
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !