Sposób przygotowania

Mąkę wsypuję do miski, wbijam jajko, dodaje olej i lekko mieszając dodaję ciepła wodę. Wg mnie ciepła woda sprawia, że ciasto jest bardziej plastyczne i lepsze do lepienia. Składniki łączę i wykładam na stolnice i wyrabiam dokładnie ciasto podsypując mąką. Ja osobiście nie rozwałkowuję ciasta i nie wykrawam krażków mój sposób jest taki, że z ciasta formuję wałeczki i kroje na kawałki, potem je spłaszczam i dopiero wałkuję każdy z osobna i nadziewam odpowiednim farszem.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobry przepis na pierogi zawsze się przyda...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    robię podobnie
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ciasto robię bez jajka , super sposób na samo rozwałkowywanie i sklejanie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !