Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kompot jabłkowo-miętowy o smaku truskawkowym

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2
mięta 2 gałązki
galaretka truskawkowa 1
woda 5 szklanek
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kompot jabłkowo-miętowy o smaku truskawkowym

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy potrzebne składniki. Jablka obieramy ze skórki i kroimy w grubsze cząstki, galaretkę przesypujemy do miseczki, a listki mięty odrywamy od łodyżek.
Krok 1 - Kompot jabłkowo-miętowy o smaku truskawkowym foto
2
Do garnka wlewamy wodę, przekładamy jabłka i mięte po czym gotujemy 5 minut.
Krok 2 - Kompot jabłkowo-miętowy o smaku truskawkowym foto
3
Do gorącego kompotu wsypujemy galaretke i mieszamy do czasu aż sie całkiem rozpuści, w razie potrzeby można nieco dosłodzić
Krok 3 - Kompot jabłkowo-miętowy o smaku truskawkowym foto
4
Schłodzony kompot przelewamy do dzbanuszka i podajemy.
Krok 4 - Kompot jabłkowo-miętowy o smaku truskawkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 05.02.2013 20:18
ekstra napój do picia :) orzeźwienie na maksa :D
bietka 24.07.2012 20:09
pycha w upalne dni

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak