Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z parówkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 50 dag.
parówki 5 sztuk
słonina 5 dag.
cebula 2 sztuki
wino czerwone 1/2 szklanki
mąka 1 łyżka
pieczarki 20 dag.
majeranek 1 łyżeczka
sól do smaku
cukier do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z parówkami

Cebulę obrać, posiekać. Pieczarki pokroić, razem z cebulą podsmażyć na pokrojonej słoninie, pod koniec posypać mąką. Kapustę posiekać, wymieszać z warzywami, podlać wodą, dusić. Przyprawić solą majerankiem, pieprzem,cukrem, wlać wino, wrzucić obrane z osłonek pieczarki. Poddusić jeszcze kilkanaście minut. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 16.08.2012 20:07
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak