Sposób przygotowania

Ogórka obieramy i kroimy w kosteczkę,drożdże mieszamy z cukrem w ciepłej wodzie z ogórków.

Wsypujemy mąkę,sól,koperek i ogórka.Wyrabiamy miękkie i elastyczne ciasto(w razie potrzeby dodajemy trochę mąki lub wody z ogórków)

Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 20 minut w ciepłe miejsce.

Ciasto przekładamy na stolnicę,formujemy bochenek i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy an 20 minut.

Na bochenku robimy kilka nacięć i skrapiamy zimną wodą,pieczemy ok 25 min w temp 200st

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    super!
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Robię chlebek ogórkowy od wielu lat :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !