Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w kapuście

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 60 dag
kapusta kiszona 1,5 kg
cebula 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
Liść laurowy suszony Prymat wg uznania

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w kapuście

Mięso umyć pokroić na mniejsze kawałki. Cebulę obrać i pokroić. Na patelni rozgrzać olej obsmażyć żeberka oprószyć solą i pieprzem, dodać cebulę i razem przesmażyć.
Kapustę jeśli bardzo kwaśna wypłukać, dodać do mięsa.
Zalać wodą by zakryła całość, dodać liść laurowy i dusić do miękkości. Doprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 10.02.2013 13:08
Mniam mniam :) Niezbyt dietetyczne :) ale pyszne. Ja robie ze zwykłej kapusty. Muszę spróbować z kiszoną.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak