Sposób przygotowania

Mięso mielone podsmażyć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, następnie dodać mieszankę warzyw (papryka czerwona, papryka żółta, papryka zielona, marchew,fasola szparagowa,cebula, grzyby mun, por) oraz wodę i przyprawy i dusić pod przykryciem aż warzywa zmiękną.Ryż dokładnie wypłukać przed gotowaniem, następnie zagotuj ryż w 3 szklankach wody na małym ogniu bez przykrycia, jak ryż wchłonie prawie całą wode wyłącz palnik, przemieszaj ryż widelcem i przykryj garnek na 15 minut aby ryż się dodusił. Podawać na gorąco.

Komentarze

  • 0
    img_20160310_110707
    Opublikowano

    Hanna5

    fajne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo lubię takie jedzonko
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    smaczne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !