Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree marchewkowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 8 szt
mleko 20 łyżek
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree marchewkowe

Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy chłodzimy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. W tym czasie gotujemy mleko z odrobiną soli i dodajemy startą marchewkę i ponownie gotujemy. Wszystko dokładnie mieszamy, aby się nie przypaliło. Przygotowana marchewka jest smacznym dodatkiem do obiadu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.08.2013 23:40
bardzo smaczne
junox 18.02.2013 17:21
świetne:)
aisza1 27.01.2013 14:58
fajny przepis
Łukasz15 27.08.2012 10:33
Ciekawe
IKrakowianka 13.08.2012 21:08
świetne
mirosława4 12.08.2012 21:24
fajne
kate.500 05.08.2012 14:03
smaczna odmiana
Wafelek2601 04.08.2012 10:46
fajne
fictor123 03.08.2012 10:36
pomysłowe
RenataZ-et 17.07.2012 22:58
fajny pomysł
kuklik 17.07.2012 09:09
pychotka
romanrafal
romanrafal 12.07.2012 18:37
smaczne
olkaaa 06.07.2012 09:52
warto spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak