Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z grzybów

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby świeże 1 kilogram
mleko 3/4 szklanki
bułka czerstwa 1 sztuka
cebula 1 sztuka
mąka ziemniaczana 1 łyżka
jajko 3 sztuki
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia
kasza manna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z grzybów

Grzyby starannie oczyścić, umyć, pokroić i usmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Ostudzone przepuścić razem z bułka namoczoną w mleku przez maszynkę. Cebulę obrać, pokroić, poddusić, razem z kaszą manny, mąką ziemniaczaną, jajkami dodać do grzybów. Masę wyrobić, dodać sól, pieprz do smaku, uformować kotlety, obtoczyć w bułce, smażyć na rozgrzanym oleju. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ONY_za_kare 09.02.2013 13:55
pycha!
Bernadeta1 21.12.2012 10:33
super kotlety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak