Sposób przygotowania

Oczyszczoną kapustę szatkujemy, delikatnie solimy i odstawiamy na 15 min, aby zmiękła. Cebulkę kroimy w kostkę. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki. Przygotowaną kapustę zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowaną cebulkę, aby się zarumieniła. Jak cebulka będzie rumiana dodajemy pomidory i chwilkę podsmażamy. Jak kapusta będzie miękka dodajemy usmażoną cebulkę z pomidorami, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dusimy jeszcze przez 5 min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajny pomysł, ciekawe jak smakuje...
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    taka świeża kapustka cudo
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    berys18

    fajna kapustka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    jeta72

    smaczna :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    smaczna :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale bardzo smacznie
  • 0
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    bardzo smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Granita

    zdrowe, przepyszne danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !