Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka mięsna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 kg
ziemniaki 1 kg
cebula 2 duże
pomidor 3 szt
fasolka szparagowa 25 dkg
sól
pieprz
bulion warzywny 1/2 litra
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka mięsna

Umyte mięso osuszamy i kroimy na małe kawałki. W rondelku rozgrzewamy olej i smażymy mięso. Umytą fasolkę myjemy i łamiemy na mniejsze kawałki. Obrane ziemniaki kroimy w plasterki. Cebulki w piórka, pomidory w plasterki. Na podsmażone mięso dajemy ziemniaki, cebulkę, fasolkę a na wierzch pokrojone pomidory. Wszystko to zalewamy bulionem warzywnym, doprawiamy do smaku i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu ok 1 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta 26.11.2013 08:45
pyszny przepis
Krystyna32 12.11.2013 14:22
bardzo pyszna
ankaryba 29.08.2013 07:52
smaczna :-)
Ada-Gaba 23.06.2013 07:57
pyszna zapiekanka
barbara11561 19.06.2013 08:10
też bym zjadła
Katarzyna59 11.06.2013 07:33
świetny przepis
Beata23 14.02.2013 07:49
super
MAR3STA 25.01.2013 18:57
smaczna zapiekanka
berys18 27.12.2012 10:08
fajna zapiekanka
Grazyna0211 11.11.2012 17:23
smacznie się zapowiada
Natalia/tubisiek 04.10.2012 20:49
bardzo dobra!
Łukasz15 06.09.2012 07:41
Extra
IKrakowianka 29.08.2012 22:37
super obiad!
Małgorzata106 19.08.2012 21:30
super
Dorota59 12.08.2012 11:47
warte wypróbowania
Wafelek2601 31.07.2012 09:27
Pyszna
romanrafal
romanrafal 22.07.2012 08:49
pyszna
RenataZ-et 16.07.2012 12:21
świetna zapiekanka
mirosława4 04.07.2012 18:52
brzmi smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak