Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w drobną kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w plasterki albo w drobną kostkę, przesmażyć na maśle. Przestudzić. Szczypiorek opłukać i posiekać, dodać do pieczarek i jajek.

Wymieszać i doprawić do smaku, można dodać niewielką ilość majonezu.

Przygotowany farsz nakładać na plastry szynki i zwijać roladki. Ułożyć na półmisku.

W 1 i 1/2 szklanki wody albo bulionu rozpuścić żelatynę według przepisu na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalać roladki. Galaretkę można doprawić przyprawą uniwersalna.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    moja babcia często robi :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !