Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez spodu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 1 szklanka
budyń waniliowy 1 opakowanie
olejek waniliowy 1 sztuka
margaryna 125 gram
jajko 4 sztuki
bakalie 1/2 szklanki
tłuszcz do formy - -
Mąka do formy - -
twaróg 1/2 (tłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez spodu

Twaróg, margarynę oraz cukier rozmieszać, zmielić przez maszynkę. Dodać żółtka, wsypać budyń, bakalie, wszystko utrzeć. Na koniec delikatnie rozmieszać z ubitymi na sztywną pianę białkami. Ciasto przelać do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką formy, zapiec w piekarniku. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak