Sposób przygotowania

Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Odcedzamy i przelewamy oliwą. Odstawiamy do ostudzenia. W rondlu na maśle podsmażamy posiekaną szalotkę, dodajemy wino i odparowujemy połowę jego objętości. Dodajemy śmietankę i gałkę muszkatołową, zagotowujemy. Wrzucamy w to makaron. Ponownie zagotowujemy i dodajemy do tego starte na grubych oczkach połowę gorgonzoli i parmezan. Cały czas gotując mieszamy, a gdy sos zgęstnieje, doprawiamy i przekładamy do miski. Posypujemy grudkami gorgonzoli.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    proste smaczne szybkie :) idealne dla majacych malo czasu

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !